Feestje

Als ik zo op Facebook de statussen lees van mijn jonge vrienden, dan ben ik blij dat ik nooit jong ben geweest. Ze rollen van het ene feest in het andere, op elke foto hebben ze dezelfde feestelijke uitdrukking in hun gezicht, en ze verheugen zich nu alweer op koninginnenacht. Q-night, zoals zij dat noemen. Ik ben potverdorie blij dat ik naar mijn bed kan zo. Goed, het zijn de verleidelijke meisjes die ervoor zorgen dat ze wakker blijven, maar hoe blijven die meisjes wakker, vraag ik mij dan af?

Vrijdagavond gaf mijn zwager een feest ter ere van zijn veertigste verjaardag. Er kwam een heuse zanger uit de c-categorie, die weliswaar heel goed Amsterdamse smartlappen kon zingen, maar ik heb nog liever dat je die verkeerd zingt. Dan zijn ze stukken beter aan te horen. Hij zou maar een uur blijven, maar zoals met alle ellende in de wereld die niet uit te roeien is, liep dit ook nog flink uit. Ik overwoog serieus om mijn autosleutels aan Linda te geven en 8 kilometer in alle rust naar huis te lopen maar ik vond dat ik dat niet kon maken.

Toen hij opgetieft was en er weer een beetje te praten viel deed de zus van mijn zwager nogal een ongewoon voorstel waardoor ik in verlegenheid werd gebracht. Ik bedankte en ze was beledigd. Dan is het echt de hoogste tijd om naar huis te gaan. Bij de voordeur voltrok zich nog een drama van een verdrietige vrouw die getroost moest worden door vriendinnen terwijl haar botte vriend ernaast stond te balen dat hij al die tijd dat zij huilde geen bier meer had.

Nee, het is maar zelden dat ik niet uitgepraat raak over een feestje. Dit was er weer eentje, zoals duidelijk mag zijn.

Advertenties

9 reacties op “Feestje

 1. Laurent schreef:

  Muziek op feestjes is bijna altijd een vloek. het verhoogt allleen maar het volume waarmee je elkaar in het oor moet schreeuwen. Zo’n zanger lijkt me helemaal een lijdensweg ja.

 2. Eva schreef:

  Vroeg de zus soms of je met haar wilde dansen?

 3. Mack schreef:

  @Eva: Nee, dronkender.

 4. Ximaar schreef:

  Ik had die 8 km gelopen. 🙂

 5. Kwebbel schreef:

  Niet dansen…ehm..paaldansen?

 6. Mack schreef:

  @Kwebbel, dat komt in de buurt ja.

 7. robschimmert schreef:

  Nou, dat zijn nog eens gesprekspartners die de nodige diepgang te bieden hebben….

 8. Irene schreef:

  Hm, dolle boel daar in de familie.

 9. די מריו schreef:

  Dat klinkt gezellig, ik was alleen wel tussentijds even naar buiten gegaan, en per ongeluk de weg kwijt geraakt…. (in de tuin) Dan maar verder zoeken.. owh he…. we zijn ineens acht km verder en thuis…

  Love As Always
  Di Mario

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s