Biecht

Ik heb een vreemde collega. Nou is dat niet op zich niet vreemd want iedereen die collega’s heeft, heeft er een rare tussen. Maar deze blinkt uit in allerlei zaken waar je op je werk niks aan hebt. Hij is niet dom, maar houdt er wel vreemde hobby’s op na. Zo weet hij alles van porno en de nazi’s. De grote overeenkomst tussen die twee zaken is de Duitse taal. Hij vertelt openlijk over zijn seksavonturen uit het verleden, wat volgens Linda inhoudt dat er nooit iets heeft plaatsgevonden. Hij heeft een ring die de nazi-officieren vroeger kregen als onderscheiding voor grote moed. Hij vertelt het liefst Jodenmoppen en ja, hij stemt PVV. Zijn goede vriend zit in de gevangenis en zijn vriendin heeft een borstvergroting ondergaan en daarvan zegt hij dat elke man zou willen dat zijn vrouw dat deed. Kortom, deze jongen moet met vervalste papieren op de universiteit terecht zijn gekomen.

Laatst stuurde hij mij een linkje naar een filmpje waarin een echte onthoofding met een kettingzaag plaatsvond. En ondanks dat ik gewaarschuwd was heb ik toch gekeken. Heel erg kwalijk van mij en er is geen excuus. Ik weet niet wat ik wilde bewijzen of bereiken. Maar daarna moest ik even het raam openzetten voor wat frisse lucht. Het scheen te gaan om een afrekening in het Mexicaanse drugscircuit. Ik weet nog niet of het echt was, want de man die als tweede aan de beurt was zag er niet eens doodsbang uit. En dat lijkt me vreemd als zojuist je collega zonder hoofd tegen je aan is gevallen en jij nu aan de beurt bent.

Daarom mensen, blijf van de drugs af! En leer van deze domme weblogger dat je nooit dit soort linkjes moet openen. We worden wel afgestompt door alles op televisie en internet, maar niet harder. Ik voel me ook alsof ik een zonde heb begaan en daarom wil ik even te biecht.

Advertenties

25 reacties op “Biecht

 1. Margo schreef:

  Wat een enge collega!

 2. Laurent schreef:

  Ik hoop dat ik er nooit van iemand met wie ik moet samenwerken achter kom dat die PVV stemt, want dat zou het wel moeilijk maken voor mij zeg.

 3. Mack schreef:

  Laurent, jij zou hem gelijk op z’n bek slaan denk ik. 😉

 4. robschimmert schreef:

  Ik vind het nog verontrustender dat die figuur kennelijk bij dezelfde HRM langs is geweest en blijkbaar dezelfde toets van kritiek heeft doorstaan als jij, want bij hetzelfde bedrijf is binnengekomen. Dit zou je toch niet moeten geloven. Of verontrust zoiets jou niet?

 5. Mack schreef:

  Nee, ik moest naar Zweden, hij is hier in Nederland aangenomen. En bij een sollicitatie komt zoiets er toch niet uit. Bovendien, we nemen het allemaal niet erg serieus wat hij roept. Ik tenminste niet.

 6. Margo schreef:

  Wie het leuk vindt om naar een filmpje van een onthoofding te kijken en dat ook nog aan anderen doorstuurt, spoort niet. Als het politieke klimaat tij ongunstig keert, of in situaties als WO II, dan staan dit soort figuren vooraan.
  Is er geen psychologisch onderzoek verbonden aan de sollicitatie procedure?

 7. Anoniem schreef:

  ‘…en ja, hij stemt PVV’

  Wat een stemmingkweekvijver is dat ook hier weer met betrekking tot de PVV, ik veroordeel toch ook niet jouw (partij)voorkeur ?

 8. Dhyan schreef:

  Anoniem ? Ik had Dhyan ingevuld.

 9. Mack schreef:

  Bij hem wel en bij mij niet. Dat meen ik. Die testen zijn gericht op het geschikt zijn voor het werk, verder niet. Wel duur trouwens, zo’n test. Kost duizenden euro’s. Ik ben ondervraagd door de HR manager Vice president, de CFO en een controller, waarbij de HR manager (vrouw) het meest kritisch was op prive-omstandigheden. Maar ze vroegen niet naar politieke voorkeuren.

 10. Mack schreef:

  @Dyhan: Hij stemt denk ik PVV omdat er niks ernstigers is om op te stemmen. Anders was het wel NSDAP geweest.

 11. Dhyan schreef:

  Dat bedoel ik.

 12. Laurent schreef:

  Waarom zou je iemands partijvoorkeur niet mogen veroordelen zeg? Als iemand NSDAP of NSB zou stemmen zou ik dat veroordelen, en als iemand PVV stemt ook.

 13. Mack schreef:

  Nou ja, jij of ik of wie dan ook mogen dat ook wel, maar een rechter niet. Iedereen mag vinden wat hij wil, veroordeling door een burger heeft verder geen consequenties behalve dat je elkaars vriend niet meer bent. Maar goed, dat geldt voor elke andere partij ook.

 14. Dhyan schreef:

  Was stemming kweken niet juist het meest verfoeilijke van de NDSAP en vraag twee ben je niet van mening dat jij je daar schuldig aan maakt.

 15. Laurent schreef:

  De NSDAP discrimineerde mensen, de PVV doet dat ook en ik maak daar bezwaar tegen. Wat is het probleem?

 16. Mack schreef:

  Dan moet je de PVV aanklagen wegens overtreding van art 1 Grondwet. Dat is bezwaar maken. Wat jij doet is het ermee oneens zijn. En daar schuilt geen probleem in.

 17. Dhyan schreef:

  Het probleem is dat je juist datgene doet wat je het meest verfoeid.

 18. Laurent schreef:

  @Mack: dat is ook gebeurd, dat aanklagen, maar eerst moest het OM gedwongen worden om Wilders überhaupt te willen vervolgen en toen vertikte iedereen het om hem te veroordelen.

 19. Laurent schreef:

  En mensen aanklagen gaat alleen als je een pak geld achter de hand hebt, er bestaat helemaal geen rechtsgelijkheid.

 20. Mack schreef:

  Maar Laurent, dat noem ik dus wel degelijk stemmingmakerij wat je nu doet. De rechter heeft recht gesproken, daarmee moet de kous af zijn. Niet dat jouw stemmingmakerij maar in de buurt komt van die van de PVV hoor, dat niet, maar het is blijft een eigen interpretatie geven aan de feiten die wat anders lagen.

 21. Dhyan schreef:

  En nu zien we Laurent hier en niet hoe hij fulmineert tegen Wilders op zijn eigen blog. Het is opvallend dat ook andere blogrollers zich vervolgens in die negatieve sfeer op hun eigen site tegenover Wilders uitlaten (om niet voor elkaar onder te doen?) en voor je het weet is er sprake van een hetze en schiet een of andere onverlaat hem een kogel door z’n kop.

 22. Laurent schreef:

  Hoezo, mag ik geen mening meer hebben over wat Wilders zegt omdat de rechter gesproken heeft? Bovendien is niet alles wat hij ooit mbt moslims gezegd heeft in dat proces aan de orde geweest.

 23. Laurent schreef:

  @Dhyan oh, dus Wilders mag de ene smerige bewering over moslims en marokkanen na de andere doen, maar als ik dat als zodanig duidt is het mijn schuld als iemand daar gewelddadig van zou worden. Voorlopig is het iemand als Breivik die onder andere geïnspireerd door Wilders 68 mensen vermoord heeft.

 24. Dhyan schreef:

  Het gaat er om dat je ziet dat je datgene doet wat je zelf het meest verfoeid. Ik laat het hier verder bij Laurent want het is Macks blog.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s