See you on the beach

Zo vlak voor de zomervakantie is driekwart Nederland weer aan het hardlopen geslagen. Als ik even een vooroordeel kwijt mag: u wilt goed voor de dag komen op het strand straks op vakantie. Maar er is niemand op het strand die op u let, en doen ze het wel, dan is er al geen enkele reden tot hardlopen. Ik heb ook de nodige ervaring met hardlopen en was er vrij goed in. Ik werkte 7,5 km af binnen het half uur. Maar nu ik ouder ben (43 red.) doe ik het niet meer. Laatst nog wel een aantal keren gelopen maar ineens moest ik dat bekopen met pijn in mijn rechterknie. Terwijl de reden om te gaan hardlopen verscholen lag in het feit dat ik pijn in mijn linkerbovenbeen had. Die pijn kwam uit mijn rug en ik merkte na het hardlopen gelijk dat mijn rug beter voelde.

Ik doe weer even net of wat voor mij geldt, voor iedereen geldt: hardlopen boven de veertig moet je niet doen, tenzij je onder de veertig gestart bent. In plaats daarvan adviseer ik voor de rug dagelijks opdrukken, of push-ups als u daar beter mee voor de dag komt, en elke dag een kleine wandeling van een kwartiertje. Echter, van alleen wandelen kunt u wat stijfjes worden. Daarom regelmatig een klein sprintje trekken op een plek waar niemand het kan zien. 100 meter is genoeg. U zult u als herboren voelen zonder pijntjes. En niemand die begrijpt hoe het kan dat u zich zo soepel beweegt. U heeft het van een ervaringsdeskundige.

Het helpt! Dit logje gaat de prullenbak in zodra de pijn in mijn rug terug komt, maar voorlopig: see you on the beach.

Advertenties

9 reacties op “See you on the beach

 1. Laurent schreef:

  Een paar jaar geleden ging het bij nog steeds wel aardig, maar ik vind het na drie weken altijd zo stomvervelend worden, dus dan stop ik weer.

 2. Laurent schreef:

  En 7,5 km in een half uur is niet verkeerd nee. Ik haalde die snelheid wel op 4 km, 25 jaar en 20 kilo geleden.

 3. Anoniem schreef:

  Is het niet ‘at the beach’?

 4. Mack schreef:

  Dat weet ik niet. Ik dacht dat dit ook wel kon. Volgens mij betekent at “bij” en on “op. http://www.youtube.com/watch?v=rJhq46ZpVbM

 5. Laurent schreef:

  Neil Young heeft een album getiteld ‘On The Beach’, en Chris Rea ook.

 6. R van InR schreef:

  “een kleine wandeling van een kwartiertje” Onzin; dit is voor als je de 90 bent gepasseerd. Als ik wandel, dan wandel ik ook echt. Minstens 2½uur, liever meer.

 7. Mack schreef:

  Ja maar goed, jij bent dan ook pas de zeventig gepasseerd.

 8. R van InR schreef:

  Nee dat is mijn opa, die heette ook R.

 9. Mack schreef:

  Jij bent dus eigenlijk een vroeg grijs geworden twintiger begrijp ik nu?

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s