Krant

In het kader van “ik heb wel genoeg aan zelfkastijding gedaan in mijn leven” werd er vandaag en Foxsport abonnement aangeschaft. Heel makkelijk, je klikt het aan op je tv en je kunt kijken. Kost geloof ik wel 17,50 per maand maar ik denk dat ik die ga compenseren door de krant eruit te doen. Van de krant lees ik al jaren niet meer dan 5%. Ik ben nog opgevoed (door mijn leraren) met het idee dat je een krant moest hebben. Toen ik door kreeg dat ik mijn informatie ook wel van de radio en tv kreeg, wilde ik de krant gaan opzeggen, alleen heeft Alexander Klöpping mij hier nog jaren van weten te weerhouden. Deze jongeman, destijds nog een melkmuil, beweerde namelijk dat kranten ‘niet meer van deze tijd’ zouden zijn. Een jeukopmerking natuurlijk, maar hij voegde er aan toe dat de huidige pretgeneratie het nieuws altijd gelijk wil weten en niet alleen ’s ochtends nieuws wil lezen wat al een dag oud is. Dus als Klöpping wat vindt, doe ik automatisch het tegenovergestelde.

Maar het is echt zonde, zo’n krant is duur en als hij dan toch nauwelijks gelezen wordt, op de voorpagina en de sport van maandagochtend na, dan kun je hem net zo goed wegdoen. Want waarom zou ik de enige moeten zijn die niet de makkelijkste weg kiest? Donder op, ik heb ook het recht op een makkelijker leven! Lekker op de bank hangend voetbal kijken met een krat bier erbij, dat wilde ik altijd al! Trouwens, wat heb je aan al die verdieping uit de krant? Je komt toch nooit iemand tegen met wie je het daar over kunt hebben. Voetbal wel, dat verbroedert. Alleen even een oplossing zoeken voor wat ik nu onderin de kattenbak moet leggen.

Advertenties

12 reacties op “Krant

 1. Rob Alberts schreef:

  Van welke voetbalclub ben jij supporter?
  Sommige mensen lezen daar een IQ aan af.

  Vrolijke groet,

 2. Mack schreef:

  PSV. Echt waar? Doen sommige mensen dat? Die hebben dan misschien zelf ook niet zo’n heel hoog iq? De grootste fout die je kunt maken is iemand onderschatten.

 3. riakristelijn schreef:

  Wij hebben ook nog een krant, ik raap hem elke dag op uit een stoel om hem in de oud papierbak te doen, soms lees ik eerst nog de overlijdensadvertenties.
  Onderin de kattenbak kan je misschien de krant van de buren doen, nadat je hem eerst nog even gelezen hebt 😉

 4. Emigrant schreef:

  Ik lees geen Nederlandse kranten meer omdat er altijd wel een of meer racistische bijdragen in staan tegenwooridg.

 5. Fien. schreef:

  Wacht maar, als je op je tachtigste gepensioneerd wordt.
  Dan vind je het heerlijk om ’s morgens om half zeven met een kop koffie je krantje te lezen.
  (Want als je heel oud bent, kun je niet meer uitslapen.)

 6. Mack schreef:

  Ja maar tegen die tijd zit Klöpping ook wel achter zijn krantje.

 7. Ximaar schreef:

  Ik lees alleen het regionale nieuws in een krant in de bieb, die ze op een handige plek aan mijn looproute naar de supermarkt hebben geparkeerd. Hoef dus geen papier op te ruimen en een kat of erger komt er bij mij niet in.

  Landelijk en internationaal nieuws bekijk ik wel bij programma’s als Tegenlicht. Van dat haastige en hijgerige gedoe bij het NOS-Journaal heb ik inmiddels mijn buik vol. Teletekst lees ik nog wel, gelukkig hebben die te kort ruimte om er veel bij te speculeren.

 8. robschimmert schreef:

  Ik vind het wonderbaarlijk dat je het nog zo lang met de Stentor hebt volgehouden. Ik neem tenminste aan dat dat jullie krant was. Maar waarom niet gedacht over Trouw, NRC of Volkskrant? Daar moet toch nog genoeg van je gading in te vinden zijn.

 9. Mack schreef:

  Ik denk niet dat dat mij wat uitmaakt. De Volkskrant vind ik al helemaal lastig te lezen, laat staan de NRC. Als ik de Stentor zou lezen zou dat genoeg verdieping geven maar ik doe er de moeite niet voor.

 10. Margo schreef:

  De krant is inderdaad duur. Ik heb de digitale NRC pas opgezegd om er de goedkopere digitale Volkskrant voor in de plaats te nemen. Ik was ook wel toe aan verandering. Nu word ik steeds gebeld door het NRC met aanbiedingen. Ik lees toch wel graag een krant. Het is een mogelijkheid met een aantal mensen één digitale krant te lezen.

 11. Jolie schreef:

  “Alexander Klöpping”, die moest ik even googlen… 😉

 12. Eva schreef:

  Ik vind die laatste zin van Ximaar erg leuk 🙂

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s