Gek.

Ik moest daarnet lachen om een status op Facebook van een zekere Kim Kötter, die de pers bedankte voor hun terughoudendheid tijdens haar zwangerschap. Persoonlijk denk ik dat die hele pers geen idee heeft wie die mevrouw is, en dat ze aan waanvoorstellingen lijdt. Tegelijkertijd weet ik dat het aan mij ligt. Er bestaan inmiddels zoveel bekende Nederlanders die ik niet ken. Ik word bijna dagelijks met zo’n naam geconfronteerd.

Het deed me een beetje denken aan een wethouder, genaamd Elvira Sweet, die ooit eens van haar vakantieadres terugkeerde omdat er zich in haar stadsdeel in een paar weken een aantal schietincidenten hadden voorgedaan. Ik hoorde het op de radio en dacht nog: mens, was lekker op vakantie gebleven. Niemand kent je, dus het heeft ook geen zin om je vakantie af te breken.

Zo begint het natuurlijk wel met je carrière. Ik kan er wel lacherig over doen, maar dat soort mensen gaat zich gewoon vast beroemd gedragen, en hebben op zeker moment beet. Terwijl ik ze van binnen uitlach, maar aan de andere kant zie dat ik inmiddels zo oud ben geworden dat ik op mijn werk mijn bek moet gaan houden, omdat mijn carrière tot stilstand is gekomen en ik een zielige oudere werknemer word die bij de gratie Gods nog getolereerd wordt. Verantwoordelijkheden weg, ik ben door de recente overnames een nobody geworden die wereldwijd 13.000 bazen heeft. Salaris mocht ik houden, wat mij alleen maar kwetsbaarder maakt. Ik ga richting de 50, en na je 50e is het sowieso afgelopen op je werk, tenzij het je gelukt is op een hele hoge positie terecht te zijn gekomen. Vanaf nu bek houden en hopen dat je het haalt tot aan je pensioendatum.

Nee, misschien moet ik ook mijn komende vakantie eens afbreken als er een boom is omgevallen in ons dorp. Of een status plaatsen waarin ik de pers bedank voor het respecteren van mijn privacy. Ja, wie is er nu gek?

Advertenties

6 reacties op “Gek.

 1. Marloes schreef:

  Ik heb ook geen idee wie Kim is dus ik heb haar even opgezocht. Het enige wat ik nu weet is dat ze dat arme kind Muck genoemd heeft…ik bedoel maar

 2. Rob Alberts schreef:

  Mijn oude buurvrouw, Elvira Sweet kreeg ooit problemen omdat zij op Provinciale kosten een Surinaamse kip met bami bestelde voor haar ontbijt.
  Of was het nu omdat zij meerdere malen met drank op achter het stuur kroop?

  Ach, wij horen niets meer van haar.
  Wachtgeldbetalingen gebeuren altijd in stilte …..

  Sterkte met je werk, maar bovenal geniet van je welverdiende vakantie!

  Zonnige groet,

 3. L schreef:

  Mijn *kuch* carrière is juist weer begonnen na mijn vijftigste.

 4. Jackles schreef:

  Iedereen heeft zijn eigen beleving over waar hij staat en wat belangrijk is in het leven… Als je je hoofd maar opgeheven houdt en jezelf niet buitenspel vindt staan, Mack! O ja en ik kende die mevrouw Kötter ook niet. Spreek het eens uit trouwens, Muck Kötter. Ach gos.

 5. Francien schreef:

  Muck, was dat niet een smurf?

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s