Rio de Janeiro 2016

Het valt wat tegen, de Nederlandse medailleoogst op de Spelen. Gelukkig is meedoen belangrijker dan winnen, hoewel dat natuurlijk alleen voor de sporters geldt. Voor de toeschouwers moet er gewonnen worden, want na winst mag je feesten, en feesten is een manier om het kneuterige bestaan even te doen vergeten. De ene na de andere medaillekandidaat vliegt er momenteel uit. In het Holland Heineken House staan ze te wachten tot het los kan barsten. Een judoka met brons, wat maakt het uit, we doen net of we eerste zijn geworden.

Vandaag kreeg ik een pushbericht. Ik dacht dat er een ramp was gebeurd. Gelukkig was het een gouden medaille voor Nederland. Twee roeisters die we niet kenden waren de beste van het toernooi. Ook wel eens fijn, na al die decepties tot nu toe. Het zal toch gebeuren dat je met je sponsors in het HHH staat te wachten en er komt geen succes! Dat zou toch uitermate irritant zijn. Sta je daar met je biertje. Een verregende vakantie!

Iemand heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat golf een Olympische sport is geworden. De toppers schitteren door afwezigheid. Zikavirus, zeggen ze. Schijnt alleen gevaarlijk te zijn voor golfers. Ondertussen staan zij ergens op een toernooi waar wel geldprijzen te verdienen zijn. Want meedoen is tenslotte belangrijker dan winnen.

Advertenties

8 reacties op “Rio de Janeiro 2016

 1. Jolie schreef:

  Daphne Schippers ‘greep ook al naast de medaille’, lees ik op nu.nl. Jammer voor Schippers, maar in het HHH zal er geen biertje minder om gedronken worden ;-}

  • Mack schreef:

   En Kromo ook al. Er komt er nog een bij bij het windsurfen, dan staan “we” op vier x goud. Ik weet niet wat er allemaal nog komt, maar ik zou nergens meer vanuit gaan, als ik Tom Egbers was.

   • Jolie schreef:

    Ja, die NL-Olympische “eis” van ‘”we” gaan meer medailles halen dan 4 jaar geleden’ klonk me al absurd toen ik ‘m voor t eerst las. (Waar weet ik niet meer, het zal wel een bobo-citaat in de Volkskrant geweest zijn.) Het klinkt zo onsportief en streberig. Vragen om mot met de Olympische schikgodinnen 😉

    • Mack schreef:

     Kromowidjojo deelde ook een “sneer” uit aan de mensen die ze “teleurgesteld” had. Ze hield de eer aan zichzelf en zei sorry tegen die mensen op social media.

 2. fialas schreef:

  ik vind het allemaal erg zielig, die huilende judoka’s die hijgend jammeren dat ze toch alles gegeven hebben…en wat is dat nou helemaal voor een sport, proberen iemand om te duwen tot ie op zijn rug ligt, daar hebben ze jarenlang alles voor opzij gezet en vergeten te leven. topsport is verfoeilijk.

 3. Ximaar schreef:

  Inmiddels veel te veel medailles. Ter vergelijking Canada met 2x zoveel inwoners en een vergelijkbare levenstandaard komt niet verder dan 2x goud en staat ver onder Nederland met 6x goud. Spanje met 3x goud zou toch ook voor Nederland moeten staan. En dan maar te zwijgen over Turkije met 80 miljoen inwoners 0x goud.

  • Mack schreef:

   Dan staan we ook voor China. Maar het gaat natuurlijk wel om het sportklimaat in een land en niet om het aantal inwoners. Je ziet nu bijvoorbeeld, sinds die wielerbaan in Apeldoorn staat, verschillende Nederlandse Olympiers successen halen bij het baanwielrennen. Dat soort dingen tellen zwaarder dan het aantal inwoners.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s