Vermoeid

Ik las een paar weken terug een boek van Jari Litmanen waarin hij schreef dat hij aan het einde van een bepaald seizoen doodmoe was. Dat hij zich pas na twee weken vakantie weer een beetje uitgerust voelde. Ik vond dat een beetje overdreven. Je krijgt tenslotte elke nacht rust. Maar nu, na al een aantal weken bezig te zijn in huis, weliswaar onderbroken door mijn werk, voelde ik vanochtend de vermoeidheid in mijn lijf.

Nu had ik gisteren 10 uur en 50 minuten nodig om een Ikea Pax kast in elkaar te zetten, dus dat hakte er wel in. Ik verlies vooral veel tijd met het constant zoeken naar mijn gereedschap, dat elke keer weg is. Het eindresultaat mag er gelukkig zijn, en mevrouw Mack is er helemaal blij mee. Maar vandaag moesten we weer verder met het gereed maken van de slaapkamers van de kinderen. Al maanden slapen ze bij elkaar, omdat we een kamer nodig hadden als opslagruimte. Nieuw behang, nieuw verfje, nieuwe vloerbedekking, nieuwe meubels, alles nieuw. Het was ook hoognodig, na 14 jaar in dit huis.

Nu ligt er boven vloerbedekking, en dat is wel zo fijn lopen als je net je bed uit komt. De kinderen hebben weer een eigen kamer, en langzaam begint het er weer op te lijken. Morgen even iets rustiger aan, want de vermoeidheid zit in me. Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit eerder heb gevoeld, maar ik ben dan al ook al bijna 47. Jari was pas achter in de twintig. Wat dat betreft zou ik profvoetballer moeten zijn geworden. Tot mijn 47e niet moe te krijgen.

 

Advertenties

6 reacties op “Vermoeid

 1. von Bloghausen schreef:

  Ga jij me nu vertellen dat je niet zo’n superhandige Bob de Bouwer gereedschapriem om had? Tja, dan vraag je er ook om.

 2. raamopen schreef:

  ‘Je wordt ouder, papa, geef het maar toe.’, zong Peter Koelewijn jaren geleden ook al.

 3. Jackles schreef:

  Rustig aan Mack, je bent inderdaad geen 25 meer…! Ook als je er wat minder hard aan trekt komt de klus uiteindelijk wel af. 🙂

  En Litmanen werkte in ieder geval voor zijn geld, dat kun je van veel van de huidige voetballers niet beweren…

 4. riakristelijn schreef:

  Een Ikea kast is nog niets, je moet er eens eentje van Leen Bakker proberen… op z’n minst 2 dagen en nog is het eigenlijk niet wat het wezen moet.

  • Mack schreef:

   Linda zei al direct dat ze niet naar Leentje wilde. Ik moet zeggen dat de kast van Ikea goed in elkaar zit. Maar de volgende, as vr, laten we in elkaar zetten.

 5. Martine schreef:

  47! Ik geloof er niets van 😉

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s