En nu zijn de rapen gaar.

Net op de dag dat ik de koptekst van dit weblog (eenzijdige berichtgeving vanaf een zolderkamer) veranderde omdat ik nooit meer op zolder zit, zit ik nu geheel toevallig weer op zolder. Die is weer enigszins bewoonbaar na een paar uur opruimen. Het nadeel van beneden schrijven is dat de televisie aanstaat, en de televisie stoort mijn gedachten. Ik kan niet meer aangeven welke het vorige logje is dat ik op zolder heb geschreven, maar ik heb wel het gevoel dat het beter gaat als het stil is. Ik had tijdens het maken van mijn huiswerk al stilte nodig, en op mijn werk heb ik dat nog steeds. Dus regelmatig loop ik te tieren dat mensen eens wat minder hard moeten telefoneren of discussiëren. Of dat ze het gesprek eens wat moeten inkorten, want negen van de tien keer rekken ze het, zeggen ze vijf keer hetzelfde om het maar op een gesprek te laten lijken.

In elk geval, nu zijn de rapen dus gaar, staat er in het Frans. Er staat worteltjes, maar dat is de uitdrukking.  Op het Koreaanse schiereiland, daar zijn de rapen gaar. Noord-Korea dreigt met een kernoorlog als Amerika besluit tot militair ingrijpen naar aanleiding van nucleaire proeven van Noord-Korea. Ik ben geen groot strateeg, maar Noord-Korea kan alleen proberen de vloot van Amerika te treffen, of een kernbom op Zuid-Korea gooien, dat er ook weer niks aan kan doen. Amerika wil versneld een anti-raketschild plaatsen in Zuid-Korea, waar China dan weer boos om is omdat dan ook de raketten van China uitgeschakeld kunnen worden. Als China slaat, wordt het boos als je de slag afweert? Sommige dingen vallen eenmaal niet te begrijpen. Het zijn Chinezen, Koreanen, Japanners, Russen en Amerikanen die een conflict hebben. En als de situatie uit de hand dreigt te lopen, dan mag je toch rustig zeggen dat de rapen gaar zijn?

 

Advertenties

10 reacties op “En nu zijn de rapen gaar.

 1. leegschrift schreef:

  Heerlijk de stilte op zolder zoeken om dan de agressie in de wereld te kunnen overdenken. Tijd voor worteltaart!

 2. von Bloghausen schreef:

  Spreekwoordelijke rapen hè?

 3. Ximaar schreef:

  Misschien is het allemaal wel Fake-News, N-Korea en Trump zijn daar geschift genoeg voor.

  • L schreef:

   Dat schip Carl Vinson bleek zich nog bij Indonesië te bevinden en bovendien de verkeerde kant op te varen, ja. Ik denk dat het best eens zou kunnen zijn dat Trunp aan het dementeren is. Of hij was altijd al zo achterlijk, dat kan ook.

   • Ximaar schreef:

    Het is nu nog zo’n 7000 km varen en daar doen ze 6 dagen over. Zelf geven ze (Carl Vinsonlui) aan er eind-april te zijn. Ze gaan dus niet eens op volle kracht. Allemaal ‘flink’ schrikaanjagend. Over een week weten beide staatshoofden niet meer waar het helemaal precies over ging. 😉

    • Mack schreef:

     Verstandig van die Amerikanen, om de boel niet gelijk op het scherpst te zetten. Zo’n Kim Jung Un is natuurlijk volslagen van de pot gerukt, daarbij vergeleken is Trump de paus.

 4. Rob Alberts schreef:

  Ik hoop dat de soep niet zo heet gegeten wordt.

  Vredelievende soep,

 5. Fien. schreef:

  Iemand leest dus je logjes van 7 jaar geleden!!!!
  Een hele avond zoet geweest met teruglezen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s