Teenslippers

We hadden een zogenaamd partner-event vandaag. Het gaat dan over zakenpartners. Het was aan het strand van Noordwijk en ik keek vanochtend eens wat we gingen doen en hoe en wat. Dresscode: teenslippers.

Dat kunnen ze dus bekijken. Alleen op de camping, en dan nog alleen als ik naar het zwembad loop, draag ik teenslippers. Voor de rest altijd gymp…pardon, sneakers. Ik vind niet dat een man zijn tenen moet laten zien aan collega’s, maar dat is persoonlijk. We gingen beachvolleyballen, en blote voeten waren verplicht. Nou ja, op zo’n strand heb ik er niet zo’n moeite mee, maar een collega komt soms op blote voeten in sandalen naar zijn werk, ik vind dat je hem daarvoor zou mogen neerslaan. Paardelul.

Maar als de dresscode dan teenslippers is, dan zijn er natuurlijk altijd een hoop idioten die die dingen ook echt aantrekken. En ik heb een aversie tegen tenen van mannen. Ik kan het ook niet helpen om altijd een blik op iemands tenen te werpen, en ik ben altijd weer opgelucht als het er redelijk uitziet. Maar sommigen schamen zich helemaal nergens voor zeg! Lopen op teenslippers met gore gele nagels, of ze laten die nagels maar alle kanten op groeien en doen net of ik er niet ben. De rest van mijn carriere kan ik je niet meer ontmoeten zonder aan dit genante moment te moeten denken. Gadverdamme!

Zodra het niet meer blootsvoets hoefde, trok ik mijn sneakers weer aan. En een aantal van mijn collega’s gelukkig ook. Zo kon ik weer fatsoenlijk een biertje met ze drinken.

Advertenties

10 reacties op “Teenslippers

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik vind het juist geweldig om aan iedereen mijn strak roze gelakte teennagels te laten zien.
  Teenslippers vind ik vreselijk.
  Maar open sandalen draag ik juist heel graag.
  Dan draag ik natuurlijk geen sokken ….

  Zal ik jou een fotootje sturen???

  Vrolijke groet,

 2. Margo schreef:

  Ik draag vanaf kind af aan al teenslippers. Tegenwoordig alleen nog thuis want ik kom mijn medemens graag tegemoet, ook al vind ik mijn eigen tenen best ok. Ik ben het verder geheel met je eens. Dresscodes moet je ten alle tijden negeren. Wat is dat voor dictatuur, voor een ander bepalen wat ie aan moet doen, kom zeg!

 3. von Bloghausen schreef:

  Mannen op teenslippers zijn vrouwen.

 4. Dhyan schreef:

  Ik maak toch graag een uitzondering voor de esthetisch wel verantwoorde voeten.

 5. […] Mack schrijft deze week gruwelend over teenslippers als dress code. Terecht, want binnen no-time leidt dat tot mannen met kromme gele teennagels in sandalen op kantoor.  Al moet ik zeggen dat er mannen zijn met mooie voeten. In de mannelijke variant dan; je moet ze niet met vrouwenvoeten vergelijken. Zulke mannen mogen van mij best teenslippers dragen, zelfs op kantoor. Teenslippers zorgen voor lucht en licht in het leven. Misschien kunnen die mannen met gele teennagels gewoon een vrolijk nagellakje op doen. Dat komt een ongedwongen samenwerking ten goede. […]

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s