Ouwe knar

Naarmate ik ouder word, word ik ook steeds knorriger. Was ik vroeger een vriendelijke man, nu is dat wel grotendeels weg. Ik merk het aan kleine dingetjes, zoals een inzamelingsactie op tv. Vroeger vond ik dat belangrijk, maar tegenwoordig kijk ik er niet eens meer naar.

Als ze me op mijn werk vragen hoe mijn weekend was, dan heb ik eigenlijk niet zo’n zin om dat te delen. Mijn weekend was mijn weekend, geen hoogtepunt in mijn leven, gewoon weekend. En waar ik het helemaal aan merk is dat ik ook niks meer kan hebben van een knappe vrouwelijke collega. Altijd moet ze wat van me, tenminste, zakelijk. En ik ben druk, dus ik denk als ze naar me chat:”ja ja, kom nu maar terzake,” maar zo gaat het niet. “Goedemorgen Mack, hoe was je weekend?” (op de chat) “Ja goed.” Moet je verdomme nog vragen hoe dat van haar was. Je bent al weer vijf minuten verder eer je weet wat ze van je wil. Meestal iets waarvan je al een paar keer gezegd hebt dat het niet kan. Ik maakte altijd voor twee collega’s cappuchino als ze ’s ochtends binnenkwamen. En nu staat me dat ook al tegen. Kortom, ik verander langzaam in een paardelul. Behalve in vakanties, dan heb ik dat niet. Dan vind ik alles om me heen mooi. En misschien valt het nog wel ietsje mee, want tegen vreemden ben ik meestal wel beleefd.

Nu heb ik ook wel de nodige stress de laatste tijd, daar zal het ook alles mee te maken hebben. Bovendien is mijn eigenwaarde eraan sinds ik geen boekhouder meer ben. En ik heb mijn door de dokter aanbevolen hoeveelheid medicijnen gehalveerd zonder te overleggen. En mevrouw Mack moet geopereerd worden maandag, en moet daarna minimaal zes weken revalideren. En ik ben opgehouden te geloven dat ik de wereld kan verbeteren. Ik dacht dat mijn verzet verschil zou maken. Maar dat is niet zo. Een teleurstelling. Een mislukking en een overschatting van mezelf. Nu heb nieuwe inzichten nodig om te voorkomen dat de tweede helft alleen nog uitspelen wordt.

Advertenties

10 reacties op “Ouwe knar

 1. von Bloghausen schreef:

  Ga scheiden! Perfect begin 😄

 2. Dhyan schreef:

  Je bent andere waarden aan het verkrijgen, laat dat rustig op je inwerken, je bent er gewoon vroeger bij dan leeftijdgenoten.

 3. von Bloghausen schreef:

  Trouwens, knappe vrouwelijke collega mag je eventueel mijn nummer wel geven hoor.

 4. Fien. schreef:

  Het lijkt wel of de herfst depressie vroeg begonnen is.
  Over een jaartje de midlifecrisis erbij.
  Gezellige boel.
  Andere knie bij mevr. Mack?

 5. Raam Open schreef:

  Eerst maar die operatie, dan die revalidatie, en daarna komt het allemaal wel weer.
  Het is buiten trouwens ook maar stom weer.
  Dus is dit nu die collega die op platte schoenen even vrouwelijk is als met hoge hakken?

 6. Eva schreef:

  Ik wou zeggen: ga sporten. Maar dat zeg ik toch maar niet.

  Las laatst een artikel over oudere mannen en dat zij na hun 38ste (over het algemeen) betweterig worden. Jonge mannen staan nog open voor andere meningen of inzichten, naarmate mannen ouder worden zouden ze vastzitten in hun eigen gelijk, overtuigingen en opgebouwde normen en waarden. Niet dat jij betweterig bent maar ik denk dat het een soortgelijk proces is wat jij hierboven omschrijft.

  Zet je humor en je intelligentie in tegen deze verkalking van je humeur en in de strijd tegen de ouderdom. Dat zijn jouw sterkste wapens.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s